Великий маленький екорай Італії

2Італія ― країна, що вважається взірцем моди від архітектури до кухні. Недарма ароматні окороки та трюфелі, десятки видів пасти й витончені італійські вина додаються в меню ресторанів світу, немов би натякаючи на те, що в цих закладах можна скуштувати саме італійську кухню. До речі,наприкінці 80-х років зародився рух SlowFood, засновники якого собі за мету поставили захист гастрономічної культури, зберігання місцевих традицій в епоху глобалізму, підтримку виробників місцевих продуктів.

Італія славитьсярізними регіонами.Цього разуми обрали область на півночі Італії, а саме Валле-д’Аоста, що простягнулась вздовж ріки Дора-Балтеа між альпійськими перевалами. Тут, на давній землі салассів ― предків нинішніх вальдостанців, починається Гран-Парадізо (від італ. «великий рай») ― перший в Європі національний парк, розташований у зоні альпійських полів, на висоті 1500–3000 метрів над рівнем моря, серед вкритих снігом вершин.

Пішохідні та велопрогулянки дозволяють зазирнути у гості до фермерів, що виготовляютьзнамениті вальдостанські сири ―фонтіна і тома, пармську шинку і, звичайно, вина, які визрівають з урожаю місцевих виноградників.1

Місцева кухня щедро увібрала в себе аристократизм трапез графів Савойї і добротність рецептів селян. Готель Bellevue, схожийна перший погляд на етнографічний музей, відомийсаме через таку кухню. У готелі багато артефактів і сімейних реліквій. Після прогулянок по місцевостіта фотосесій на тлі мальовничих видів Гран-Парадізо обід у ресторані сімейного готелю надзвичайно смачний. Етнічні традиції приготування, їжа slowfood, а також новітні технології на кухні чудово гармонізують між собою. У старовинному підвалі господарі проводять дегустації своїх місцевих продуктів.Успа-центрі можна насолодитися ароматами альпійських трав і чаями з високогірних квітів і ягід. Для дітей тут проведуть екскурсії цікавими екомаршрутами, а дорослим влаштують майстер-класи з народних ремесел.